Sloop Reyersviaduct start in oktober

© brusselnieuws.be
01/07/2015

Op 13 juli starten de voorbereidende werken aan het Reyersviaduct. De eigenlijke afbraak is pas voor oktober. Op 12 juli vindt een afbraakfeest plaats, met infostanden, familiale sfeer overdag en een DJ-set ’s avonds van DJ Fady One.

De werkzaamheden verlopen in verschillende fases. Op 13 juli beginnen voorbereidende werken, die vanaf 3 augustus gevolgd worden door de eigenlijke asbestverwijdering. Dat heeft minister van Openbare Werken en Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) woensdag gezegd.

Uiterlijk begin oktober moeten dan de eigenlijke afbraakwerken starten. Daarbij wordt eerst het dak van het viaduct gehaald. Het Diamantkruispunt moet zo al deze herfst opnieuw kunnen openen voor het verkeer.

Parallel starten ook de afbraakwerken voor de hellingen van het viaduct, net als de werken voor de tijdelijke herinrichting van de Reyerslaan.

Als het huidige tijdschema wordt gerespecteerd, moet de hele afbraak in mei 2016 afgerond zijn. Ook de tijdelijke herinrichting moet dan een feit zijn.

De oorspronkelijke timing zag een afbraak voor de zomer en een tijdelijke heraanleg tegen november 2015, maar onder meer het asbest in het viaduct stak stokken in de wielen.

Kinderanimatie en DJ
De aftrap van de werken wordt op 12 juli gevierd met een demolition party of afbraakfeest. Dat zal plaatsvinden op een braakliggend terrein aan de hoek van de Kolonel Bourgstraat en de Reyerslaan, vanaf 14 uur tot middernacht.

's Namiddags mogen bezoekers er een familiale sfeer verwachten, met kinderanimatie en infostanden.

Later neemt DJ Fady One, bekend van PiKniK ElektroniK het over.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Samenleving, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni