Skatepark en wellnesszone op centrale lanen

© brusselnieuws.be
17/06/2015

Sport, spel, cultuur en zelfs wellness krijgen allemaal hun plaats op de autovrije centrale lanen. De Stad gaat de lanen in zones opdelen en die krijgen elk hun tijdelijke inrichting. Zondag 28 juni is er een groot feest om de voetgangerszone in het huldigen.

Voorlopig worden de centrale lanen opgedeeld in acht zones. Het Beursplein wordt zo een urbanscenezone met plaats voor cultuur en stadsexpressie. Er komt daar een mobiel podium.

Daarnaast komt er een sportzone met onder meer pingpongtafels en petanque en een urbansportzone met een skatepark. Tussen De Brouckère en de Bisschopsstraat zit dan weer een wellnesszone, met leesruimtes en een openluchtbibliotheek van Muntpunt.

Het De Brouckèreplein zelf wordt dan weer een stadssalon, met plaats voor dialoog en ontmoetingen.

Verder komt er tussen de Steenstraat en de Beurs een zone met plaats voor rollers en fietsen. Tussen de Plattesteen en de Steenstraat zal een onthaalzone komen. Het stuk tussen Beurs en Kiekenmarkt ten slotte wordt een speelterrein voor kinderen.

Fresco
De zones krijgen allemaal een tijdelijke inrichting. Een monumentaal fresco dat door de lanen loopt moet duidelijk maken in welke zone u zit.

De fysieke heraanleg van de centrale lanen moet beginnen in de lente van 2016 en zal in de herfst van 2018 klaar zijn. Alle info over de autovrije zone vindt u op circulatieplan.be

Feest
Om de voetgangerszone in te huldigen wordt er zondag 28 juni feest gevierd. L’Homme Debout, een reus van 8 meter hoog en een werk van de gelijknamige Compagnie, zal de voetgangerszone symbolisch inwandelen.

Verschillende fanfares zullen de lanen nieuw leven inblazen en er zijn ook optredens van onder meer Zap Mama.

Het feestprogramma loopt nog de hele zomer door, met culturele en sportactiviteiten. Het hele overzicht kunt u vinden op de website voetgangerkoning.brussel.be.

Bekijk hier ook de reportage van tvbrussel:

Voetgangerszone Vijfhoek

Het centrum van Brussel kreeg midden 2016 een fikse uitbreiding van zijn voetgangerszone. De werken voor de heraanleg van de zone zijn nog altijd aan de gang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Voetgangerszone Vijfhoek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni