Week in beeld Sinterklaasaankomst 2013

De stoomboot van Sinterklaas meert maandag dan toch (wellicht) niet aan in Brussel. De goedheilige man leek zijn bezoek aan de hoofdstad noodgedwongen uit te moeten stellen nu alle scholen tot nader order geen uitstappen maken. Maar met de verlaging van het dreigingsniveau kan het misschien dan toch.

Sinterklaas zou normaal gezien maandag om half elf 's ochtends per boot aankomen aan de Akenkaai, maar dat wordt afgelast. Dat liet woordvoerster Martha Meeze van VisitBrussels donderdagmiddag weten aan onze redactie.

"Zowel aan Frans- als Nederlandstalige zijde hebben de ministers van Onderwijs een nota gestuurd naar de scholen waarin hun gevraagd wordt geen buitenschoolse uitstappen meer te plannen. De intrede van de Sint is vooral gericht op schoolkinderen, en dus kan het niet doorgaan."

Zolang dreigingsniveau 4 geldt, blijft de nota van kracht, zei Meeze.

Nu het OCAD de dreiging weer lager inschat, komt het noodplan misschien weer op de helling te staan. Misschien kan de Sint alsnog maandag aanmeren aan de Akenkaai. Daarover wordt nu druk overlegd met de Brusselse scholen, laat VisitBrussels weten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni