Week in beeld Sinterklaasaankomst 2013
© Jo Voets

Sint meert toch nog aan in de haven

EVC
© brusselnieuws.be
21/11/2014

De Sint komt dan toch naar Brussel, en bovendien zelfs met de boot. Hij komt dit jaar weliswaar pas op 5 december aan, om 10 uur aan de Akenkaai.

Het zag er begin deze week nog naar uit dat de heilige man dit jaar geen plannen had om met de boot naar Brussel af te zakken. Maar op 5 december zal hij dan toch aanmeren aan de Akenkaai met zijn gevolg.

De voorbije zes jaren was de Sint wel van de partij. Op initiatief van de vorige Havenminister, Brigitte Grouwels (CD&V), werd sinds 2008 – telkens op een woensdagmiddag eind november – een feestelijke intocht georganiseerd. Grouwels trok er enkele tienduizenden euro’s voor uit, de Haven maakte de Akenkaai vrij en de praktische organisatie werd uitbesteed aan de vzw Brussels by Water.

Maar in de nieuwe regering leek minister-president Rudi Vervoort (PS), ook bevoegd voor de Haven, de Sint vergeten te hebben.

Woensdag had Rudi Vervoort dan toch contact met de Sint. Vrijdagmiddag liet toerismedienst VisitBrussels aan tvbrussel weten dat Sinterklaas tochnog, zoals de voorbije jaren, met de boot naar Brussel komt.

Maar hij meert pas aan op 5 december om 10.15 uur. Vele honderden kinderen zullen hem dan in klasverband opwachten. Tot 12 uur ontmoet de Sint de kinderen. Voor kinderen van 5 tot 8 jaar zijn er grimeersessies en worden cadeautjes, ballonnen en snoep uitgereikt. Hem wacht dan nog een heel zware dag en nacht, want tegen de volgende ochtend moeten alle cadeaus in de schoentjes van de Brusselse kinderen liggen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni