Sint-Lambrechts-Woluwe zet wielklem in tegen foutparkeren

AL
© brusselnieuws.be
19/11/2014

Wie in een half jaar tijd twee of meer parkeerovertredingen begaat in Sint-Lambrechts-Woluwe, riskeert binnenkort een wielklem.

De maatregel geldt voor wie zijn parkeerschijf niet zet, voor wie niet betaalt in een betalende zone en voor wie parkeert in een zone waarvoor hij of zij niet de nodige vergunning heeft.

De gemeente wil vooral buitenlandse foutparkeerders aanpakken. Wie overtredingen begaat met een voertuig dat niet in België is ingeschreven, kan vaak maandenlang boetes niet betalen zonder geïdentificeerd te worden.

“In Sint-Lambrechts-Woluwe worden ieder jaar zo’n 100.000 parkeerboetes uitgeschreven. Ongeveer een kwart daarvan is bestemd voor voertuigen die in het buitenland zijn ingeschreven en waarvoor de boetes dus moeilijk te innen zijn”, zegt de woordvoerster van burgemeester Olivier Maingain (FDF), Cécile Arnould, aan brusselnieuws.be.

Daar wil Sint-Lambrechts-Woluwe iets aan doen. Wie de wielklem van z’n voertuig wil laten verwijderen, moet zich aanbieden bij het bedrijf dat de klem heeft geplaatst en al z’n boetes betalen. Het verwijderen van de klem zelf kost ook nog eens 200 euro.

Zoals Schaarbeek en Evere
Het nieuwe reglement werd maandag goedgekeurd door de gemeenteraad. Nu moet het Brussels Gewest zich er nog over uitspreken. Als alles goed gaat, wordt het reglement van kracht op 1 januari 2015.

De gemeenten Schaarbeek en Evere plaatsen al langer wielklemmen, ook vooral om buitenlanders die herhaaldelijk of lang foutparkeren aan te pakken.

Sinds de zomer sleept de politiezone Brussel Noord (Schaarbeek, Sint-Joost, Evere) ook voertuigen weg als die al meer dan 2.000 euro aan parkeerboetes hebben verzameld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni