Week in beeld Sinterklaasaankomst 2013

Sint komt niet aan in de haven dit jaar

© FM Brussel
18/11/2014

Er zal dit jaar geen traditionele aankomst van de Sint in de Brusselse haven zijn. Dat bevestigt organisator Brussels By Water aan FM Brussel. Intussen laat het kabinet van minister-president Vervoort weten dat er wel een intrede van de Sint komt, maar allicht niet aan de haven.

Sinds 2008 kwam de Sint elk jaar per boot toe in de haven van Brussel. De goedheilig man werd er steevast opgewacht door honderden kinderen.

Dit jaar gaat dat feest echter niet door. Volgens medeorganisator Brussels By Water is er dit jaar geen aanvraag gedaan, waarschijnlijk door de bevoegdheidsoverdracht tussen de vorige en de huidige minister van Haven.

Gedurende de twee vorige legislaturen was Brigitte Grouwels (CD&V) bevoegd voor de Haven van Brussel, maar in de nieuwe regering verhuisde die naar de portefeuille van minister-president Rudi Vervoort (PS).

Zonder steun van het Gewest kan Brussels By Water de aankomst van de Sint niet organiseren.

Dinsdagavond laat het kabinet-Vervoort aan FM Brussel weten dat het gewest toch in een alternatieve intrede van de Sint zal voorzien. Waar en wanneer die zal plaatsvinden is niet duidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni