© Chantal Collet

Sint-Joost: Uitbreiding Nederlandstalige school en strenger voor prostitutie

Eric Vancoppenolle
© brusselnieuws.be
24/01/2013
De gemeente Sint-Joost gaat strenger optreden in de prostitutiebuurt in de Noordwijk. De capaciteit van de Nederlandstalige school Sint-Joost-aan-Zee wordt verdubbeld. Het zijn een paar opmerkelijke punten uit het beleidsplan van de PS-SP.A-CDH-meerderheid.

"Hoofdbekommernis tijdens deze legislatuur is het leven in de wijken aangenaam maken", zei burgemeester Emir Kir (PS) tijdens de voorstelling van het beleidsplan donderdag. Voor de Noordwijk gaat het schepencollege een studie uitschrijven voor een heraanleg naar Antwerps model. Kir raakte onder de indruk van hoe de stad Antwerpen het Schipperskwartier deed heropfleuren. Kir wil echter het autoverkeer niet bannen uit de Noordwijk.

Nu al kondigt Kir aan dat de gemeente nauwlettender gaat toekijken op de naleving van het politiereglement en de stedenbouwkundige voorschriften op de raamprostitutie. "Geen enkele wijk van Sint-Joost zal aan haar lot worden overgelaten", belooft Kir.

In die wijk wil Kir ook het kruispunt van de Groen-, de Kruidtuin- en de Rivierstraat, dat door zijn voorganger Demannez was heraangelegd, opnieuw onder handen nemen. De vorige heraanleg - met betonbollen en -blokken die de drugsdealers moesten weren - was niet bepaald een succes. De heraanleg van dit plein heeft de gemeente al handenvol geld gekost.

Nederlandstalige school wordt twee keer zo groot
Voorts bevestigde schepen van Nederlandstalige aangelegenheden Beatrice Meulemans (SP.A) dat de Nederlandstalige school Sint-Joost-aan-Zee in de Grensstraat gaat verdubbelen in capaciteit. Terwijl er nu zo'n 400 leerlingen school lopen, zal dat aantal toenemen tot 900. Meulemans wil dat nog tijdens deze legislatuur realiseren. Er kom ook een Nederlandstalige crèche bij, maar waar en wanneer is nog niet geweten.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node, Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni