Prince speelt wel degelijk in Botanique

© brusselnieuws.be
30/05/2014

Prince maakt vrijdagavond wel degelijk zijn opwachting in de Botanique. Dat hebben zijn groep en de Botanique ondertussen bevestigd via Twitter. De muziektempel stuurde eerder op de dag tegenstrijdige berichten de wereld in.

Sinds twee dagen gaat het gerucht dat Prince de Botanique zou aandoen voor een verrassingsoptreden. Na een hele hoop tegenstrijdige berichten, is de passage van de Purple Rain-zanger nu officieel bevestigd door zijn groep en door de Botanique.

Prince geeft maar liefst drie korte optredens, om 19 uur, 21 uur en 23 uur. Daar kunnen telkens slechts 400 fans bij zijn. Wie kans wil maken, moet ter plaatse aanschuiven via de Sint-Lazaruslaan (achteringang Botanique). Voor een kaartje moet wel 100 euro cash betaald worden.

Tegenstrijdige berichten
Eerder op de dag stond er al eens een bevestiging op de website van de Botanique maar die werd even later alweer offline gehaald. Sterker nog, het concerthuis ontkende staalhard dat Prince zou optreden. "Het bericht was opgesteld door een medewerker die het klaarzette voor het geval dat. Maar wij weten voorlopig van niets." Ook bij concertpromotor Greenhouse Talents wilde men de berichten vrijdag niet bevestigen.

Donderdagavond hadden heel wat fans al verzamelen geblazen voor de Botanique, maar het wachten werd toen niet beloond.

Prince was eerder deze week te zien in het Sportpaleis en heeft de gewoonte om geplande grootschalige optredens af te wisselen met min of meer onaangekondigde shows in kleinere zalen. In 2010 speelde hij bijvoorbeeld nog twee verrassingsconcerten in Viage op de Anspachlaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Muziek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni