S1458 Sacre Sucre

Shop Joy: Sacré Sucré

Katrien Lindemans
© Agenda Magazine
20/01/2015

Betaalbare, toffe meubels. Waar vind je die in Brussel? Sinds kort bij Sacré Sucré, de winkel en designstudio van Margot Ghysels. Haar naam doet misschien geen belletje rinkelen, maar ze ontwierp onder andere het interieur van de cafés Bonnefooi en Épaulé Jeté. Die kent u vast wel.

Interieurs opvrolijken, dat doet Margot ondertussen al vijf jaar. En met zoveel plezier, dat iemand haar ooit "sucré" noemde. Gesuikerd dus, voor alle duidelijkheid: warm en gezellig, niet zeemzoet. Tijdens haar zoektocht naar meubels en decoratie voor horecazaken botste ze op heel wat leuke dingen. Het idee voor een eigen winkel met betaalbare meubels was nooit veraf, en een paar weken geleden ging de shop open.

Je vindt er tafels, zetels, stoelen (onder meer dezelfde als die van Épaulé Jeté), bureautjes, spiegels, tapijten, lampen, plaids en zoveel meer. Margot omschrijft de stijl het liefst als warm. Waar de interieurtrend een tijdje geleden vooral minimalistisch en kil was, ziet ze zelf liever zachte vormen, veel hout, en hier en daar wat kleur. De ontwerpers en labels die ze bij Sacré Sucré verkoopt zijn veelal Scandinavisch (al vind je er ook Belgisch werk, van Hausmerk bijvoorbeeld), jong en betaalbaar. Stoelen vind je er vanaf 130 euro, voor een grote houten tafel betaal je zo'n 800 euro.

De 160 vierkante meter levert heel wat inspiratie op. Wie niet weet hoe eraan te beginnen, kan altijd bij Margots designstudio terecht voor advies. In een appartement met weinig daglicht is een muur in een heldere kleur soms efficiënter dan witte muren, bijvoorbeeld. De focus in de winkel ligt vooral op meubels, al liggen er ook wat leuke decostukken, zoals opbergmanden, kussens en kapstokken. En Margot plant ook een aanbod tegels en behangpapier in huis te halen. Een aanrader!

adres: Vleurgatsesteenweg 125, Elsene, 0496-99.22.18
open: di > vr : 12.30 > 18.30 + za: 10 > 18.30

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Economie, Shop

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni