S1431 More than a house
© Saskia Vanderstichele

Shop Joy: More than a House

Katrien Lindemans
© Agenda Magazine
17/06/2014

Op het internet vind je tonnen inspiratie om je woonst te renoveren en in te richten. Maar wat als je zo'n huis eens echt kon bezoeken? In Elsene kan dat. In More than a House wonen en werken Jean Charles en Isabelle Mazet. Ze bieden er hun ervaring aan en kunnen als professionele decorateurs ook je eigen woonst onder handen nemen.

Het koppel komt uit Parijs, woonde een twintigtal jaar in Marokko en heeft zich sinds kort in Brussel gesetteld. Ze hebben samen al ettelijke huizen en tuinen heringericht en gedecoreerd, veelal met meubels en tapijten van over de hele wereld. In hun huis in de Franz Merjaystraat willen ze laten zien wat ze allemaal kunnen.

Tien maanden lang vormden ze een oude statige woning uit 1927 om tot hun ideale leefruimte. En die begint meteen achter de voordeur. De ruime gang is geen opslagplaats voor fietsen en jassen, maar werd met een leuk tapijt, een tafel en industriële krukjes ingericht als een toffe plek om te ontspannen. Designliefhebbers kunnen in het hele huis hun hart ophalen bij enkele prachtstukken zoals een barmeubel uit 1930, afkomstig uit een oud hotel in Miami, een luchter van Verner Panton en een eerste editie van de bekende Ball Chair van Eero Aarnio.

En wie ook geen weg weet met een stadstuin, valt misschien wel voor het idee van de gigantische cactussen. Het valt trouwens op hoeveel planten er staan, ook in de middelste van de drie kamers, veelal de donkerste ruimte in de meeste Brusselse huizen. More than a House is zeker geen strakke showroom. In het huis wordt geleefd en gewerkt, en dat zie je. Er hangt kunst aan de muren (binnenkort ook in de tuin) en de meubels zijn een mix van stijlen en landen. In theorie is alles ook te koop. Wie interesse heeft in een bepaald of een soortgelijk stuk, brengt het koppel graag in contact met de verkopers. Een huis als geen ander.

adres: Franz Merjaystraat 190, Elsene, 02-539.12.00

open: do > za van 14 > 20.00

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Shop

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni