Shop joy: Avec · Met Plaizier

Katrien Lindemans
© Agenda Magazine
28/08/2014

Het is intussen bijna een jaar geleden dat boeken- en kaartjeswinkel Plaizier in de Spoormakersstraat werd overgenomen. Na een dikke 36 jaar trok de familie Plaizier er de deur achter zich dicht. De Fransman Mehdi nam de zaak met plezier over en breidde het gamma verder uit.

Lees ook: Shop Joy: For me K

Voordien had Mehdi een paar jaar lang een culturele boetiek in Nantes, waar hij onder andere kaartjes van uitgeverij Plaizier verkocht. Om nieuwigheden uit te zoeken, kwam hij telkens ter plaatse in Brussel kiezen en bouwde zo een goed contact met de familie op. Toen ze hem vorig jaar vroegen om de winkel over te nemen, twijfelde hij geen seconde. De Fransman vond in Brussel een tweede thuis.

In de winkel vindt u bijna 2.000 verschillende postkaartjes, waaronder het volledige gamma van uitgeverij Plaizier. Postkaarten worden wel degelijk nog verstuurd – mocht u zich dat afvragen – en niet enkel door toeristen. Mehdi heeft een paar vaste klanten die wekelijks om hun dosis kaartjes komen. Daarnaast zijn er ook ontzettend veel boeken te doorbladeren, van uitgeverijen over de hele wereld. Werk dat voordien enkel in de teloorgegane Bozar Shop te vinden was, is nu verkrijgbaar bij Mehdi. Naast kaartjes en boeken ligt er ook een heel gamma aan notitieblokken, posters en frigomagneten. Exclusieve boeken of gadgets gaat u er niet echt vinden. De fort van de winkel ligt in het feit dat zo’n uitgebreid gamma beschikbaar is in zo’n kleine ruimte.

Met een hopelijk mooie nazomer in het vooruitzicht, doen we alvast enkele suggesties: een wereldkaart waar u de landen die u al bezocht van afkrabt, een gids met de beste Brusselse cafés, een fotoboek over retrocampers, een fietskaart voor grote steden als Brussel, Antwerpen en Amsterdam, of een set bierkaartjes gemaakt van oude vinylplaten. Of stuur eens een mooi Brussels kaartje naar vrienden of familie die u al een tijdje niet meer zag.

adres: Spoormakersstraat 50, Brussel, 02-513.99.29

open: ma > za van 11.00 > 18.00

De shoppingtips van Agenda

De collega's van het uitmagazine Agenda gaan iedere week op zoek naar de nieuwe of niet te missen adresjes in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Shop, De shoppingtips van Agenda

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni