S1429 Au Grand Rasoir

Shop Joy: Au Grand Rasoir

Katrien Lindemans
© Agenda Magazine
02/06/2014

Weldra vaderdag, en wat gaan we dit jaar weer kopen? Als hij graag in de keuken staat of een baard of snor draagt, sturen we u met plezier naar messenwinkel Couttelerie Jamart, beter gekend als Au Grand Rasoir, aan het Sint-Jansplein in het centrum.

De winkel is er al sinds 1821 en is sedert 1929 in handen van dezelfde familie. Huidige eigenaar Jean Cielen leerde het beroep van zijn grootmoeder en vertelt vol passie over zijn stiel. En dat er met liefde gewerkt wordt, merkt u meteen bij het binnenkomen. Het interieur met donkerrode schappen en kasten heeft de tand des tijds met glans doorstaan.

Au Grand Rasoir verkoopt messen in al hun hoedanigheden, van een zestigtal gereputeerde huizen over de hele wereld: Kai, Victorinox, Pereceval, Wusthoff, Arto... Van een eenvoudig aardappelmes tot een scheermes met fossielen handvat en een klein Zwitsers zakmes tot de reuzenvariant met meer dan honderd delen.

Zo’n gespecialiseerde winkel uit 1821, is daar nog wel vraag naar? Au Grand Rasoir wijdt zijn succes aan het ruime aanbod, grote stock en persoonlijk advies.

Naast een vast klantenbestand van koks, kappers, naaisters, zakenlui en het koningshuis (Au Grand Rasoir is hofleverancier), komen er ook veel particulieren over de vloer. En daar zitten de laatste trends ook voor iets tussen: thuis koken voor vrienden en snorren of baarden.

Ideaal dus voor vaderdag. Een mooie kurkentrekker bijvoorbeeld, of een goed Japans keukenmes kan al voor 40 euro. Voor een scheerset met borstel, mes en zeep (al dan niet van Old Bond Street, Londen) telt u zo’n 100 euro neer. Weet vader achteraf niet meteen hoe hij ermee aan de slag moet, kan hij bij meneer Cielen altijd terecht voor een les artisanaal scheren. Ook als het mes te bot wordt, kan het bij Au Grand Rasoir geslepen worden in hun atelier.

adres: Gasthuisstraat 7, Brussel, 02-512.49.62,

open: ma > vr: 9 > 18.30 - za: 9 > 18.00

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Shop

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni