Schoonmaakpersoneel hotel in Diegem hekelt werkomstandigheden

© brusselnieuws.be
30/10/2014

Ongeveer 20 werknemers van het schoonmaakbedrijf AMS die in hotel Van der Valk in Diegem aan de slag zijn, hebben donderdag het werk hervat na een dag staking tegen de slechte werkomstandigheden.

Het personeel ging weer aan de slag nadat de AMS-directie een aantal documenten zoals de arbeidscontracten en loonfiches aan de vakbonden had overhandigd zodat deze onder meer kunnen controleren of iedereen in het verleden correct betaald werd.

De staking woensdag was een spontane actie tegen wat de vakbonden omschrijven als 'sociale uitbuiting' van deze werknemers.

Het gaat om Polen, Roemenen en Portugezen die volgens de vakbonden speciaal voor dit werk naar ons land gelokt werden. De betrokkenen kregen nog volgens de vakbonden geen inzage in hun contract of loonfiches, moeten voortdurend beschikbaar zijn en presteren tegen een onmenselijk ritme.

Dagelijks moeten met name 23 tot soms 30 kamers gekuist worden terwijl ze hiervoor slechts zes werkuren uitbetaald krijgen.

AMS Hotelservice en Hotel Van der Valk lieten woensdag weten dat "alle bepalingen van het Belgische arbeidsrecht en de collectieve arbeidsovereenkomsten in PC 121 voor schoonmaakbedrijven steeds werden nageleefd".

De vakbonden gaan de komende dagen alle documenten die ze kregen, uitpluizen op hun conformiteit met de sociale wetgeving. Op een nog te bepalen datum volgende week is er hierover opnieuw overleg met de directie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni