De leerlingen van brede school Flamingo uit Sint-Agatha-Berchem nemen vrijdag de uitzending van FM Brussel over. Presentatrice Chantal De Smedt krijgt dan het gezelschap van meer dan 200 kinderen.

Radio Flamingo is het sluitstuk van de lessen en activiteiten rond 100 jaar radio in de Brede School Flamingo. De leerlingen gingen zelf op pad met micro's. Ze maakten voor deze uitzending zelf de reportages en stelden zelf de playlist samen. Zo hoort u een interview met Anderlechtspeler Anthony Vanden Borre en een reportage over een snoepjesfabriek.

Iedereen kan de live-uitzending tussen 16 en 19 uur bijwonen, en er zijn ook extra animaties gepland. Er is een hogehakkenrace van de leerkrachten, er zijn dansvoorstellingen en een tentoonstelling met foto's en audio van dit radioproject.

De uitzending gebeurt vanop de FM Brusselbus, die geparkeerd staat voor gemeenschapscentrum De Kroon in Sint-Agatha-Berchem.

Brede School ‘Flamingo’ is een samenwerkingsverband tussen de vijf Nederlandstalige basisscholen van Sint-Agatha-Berchem, de bibliotheek, het gemeenschapscentrum De Kroon, lokaal dienstencentrum Ellips, de gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord en het lokaal jeugd- en cultuurbeleid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Agatha-Berchem, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni