Scholengroep Brussel: ‘Deze toestand is niet lang vol te houden’

© brusselnieuws.be
23/11/2015

In het gemeenschapsonderwijs zijn maandag enkel de directeurs aanwezig op de scholen. Vanwege het verhoogde dreigingsniveau zijn alle Brusselse crèches en scholen dicht. ‘Deze toestand is niet lang vol te houden’, zegt Jacky Goris, algemeen directeur Scholengroep Brussel, aan FM Brussel.

"Ouders moeten gaan werken en moesten vandaag snel een oplossing vinden voor de opvang van hun kinderen", zegt Goris. "We kunnen de ouders niet blijven opzadelen met deze situatie. Er zullen ook sowieso ouders zijn aan wie het nieuws is voorbij gegaan."

De directeurs van de scholen in het GO moeten telefonisch bereikbaar zijn. Ook werd hun gevraagd om grondplannen van de schoolgebouwen bij de hand te houden voor wanneer dit nodig zou blijken.

In de toekomst zullen leerkrachten en directeurs begeleid worden om fundamentalistische tendensen op te sporen bij bepaalde groepen leerlingen. "Ook veldwerkers en leerkrachten zullen worden ingezet om aan de kinderen duidelijk te maken wat de verschillende tendensen zijn binnen de islam", benadrukt Goris. "We moeten duidelijk maken dat er een minderheid van fundamentalisten tegenover een grote groep moslims staat die volgens onze democratische principes willen leven."

tvbrussel wijdt straks om 12.30 een extra uitzending aan de terreurdreiging. U kan de uitzending ook volgen op deze site via livestream.

Dreigingsniveau 4 in Brussel

Wat zijn de gevolgen van het verhoogde dreigingsniveau in Brussel? En hoe staat het met het onderzoek? U leest er alles over in ons dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Dreigingsniveau 4 in Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni