Schoenpoetser met bakfiets duikt op in Brussel

© brusselnieuws.be
27/07/2015

De schoenpoetser doet zijn herintrede in Brussel. Italiaans regisseur Marcello Faraggi (52) koos voor een radicale carrièrewending, waarbij hij zich verplaatst per bakfiets.

Het beroep leek al een tijd verdwenen, maar sinds twee weken kunnen Brusselaars hun schoenen weer op straat laten opblinken.

"Toen ik me bij het sociaal secretariaat inschreef als zelfstandige, wisten ze niet in welke categorie ik thuishoorde", zegt Faraggi in La Libre Belgique. De Italiaan werkt al een twintigtal jaar als documentairemaker, maar koos voor een radicale switch. Dat het een beroep met bakfiets moest worden, stond voor hem vast. "Ik wou ook heel graag het vak van schoenmaker leren", zegt hij.

Met ShoeShine and More mikt Faraggi op een drietalig Brussels clientèle. Hij zal met zijn bakfiets kunnen worden ingehuurd voor conferenties en andere evenementen. Samen met drie schoenmakers zal Faraggi ook een schoenlappersservice aan huis verzorgen.

Maar het meest in het oog springend is natuurlijk de poetsbeurten die hij op straat aanbiedt.

Momenteel verkent Faraggi nog potentieel geschikte locaties. De 21ste-eeuwse schoenpoetser laat via sociale media weten waar hij die dag zijn poetsspullen uitstalt. En in zijn gereedschapskist ligt ook een Bancontact-terminal voor klanten die met kaart willen betalen.

Voor een poetsbeurt van ongeveer 5 minuten moeten klanten ongeveer 7,5 euro neertellen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni