Schepen van Molenbeek neemt schepen van Ganshoren in dienst

© brusselnieuws.be
16/07/2014

Molenbeeks schepen Jan Gypers (Open VLD) heeft een nieuwe medewerkster aangenomen. Het gaat om schepen van Ganshoren Magali Cornelissen (MR).

Het Molenbeekse schepencollege keurde de aanwerving van een nieuwe medewerkster voor schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Jan Gypers goed. Magali Cornelissen zal een drievijfdejob uitvoeren, melden La Libre Belgique en RTBF.

Opvallend: Cornelissen is zelf schepen van Mobiliteit in buurgemeente Ganshoren. “Ze kent de job”, verdedigt Gypers zijn keuze. “Kwaliteit vind je niet overal.”

Hier en daar worden dan ook vraagtekens geplaatst bij de keuze van Gypers. Het gebeurt immers wel vaker dat schepenen voor gewestelijke of federale kabinetten werken, maar een schepen die voor een andere schepen werkt, is zeldzamer.

Toch is het niet helemaal ongezien. Ook Willem Stevens (SP.A) werkte voor Brussels schepen Ahmed El Ktibi (PS), terwijl hij zelf schepen in Sint-Gillis was. El Ktibi was waarnemend schepen in plaats van Pascal Smet (SP.A), die in die periode Vlaams minister was.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Politiek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni