Reacties
7
Sharing = caring
E-mail

Schepen van Financiën Elsene: 'Investering in gemeentehuis is onverantwoord'

door © brusselnieuws.be
Elsene

In de Elsense gemeenteraad heeft schepen van Financiën Olivier de Clippele (MR) donderdagavond zijn eigen begroting niet meegestemd. Met die uitzonderlijke stap wilde hij protesteren tegen de investering van de gemeente in de verbouwing van het gemeentehuis. “Onverantwoord in tijden van crisis.”

De Clippele staat niet achter de begroting

Het is nog niet vaak gezien in de politiek: een schepen van Financiën die zijn eigen budget niet mee goedkeurt. "Ik zag het als mijn plicht een signaal te geven in tijden van economische crisis," zegt hij aan brusselnieuws.be. "Met de gewone uitgaven heb ik geen probleem, maar wel met de investeringen, en dan met name die in het nieuwe gemeentehuis." De schepen heeft zich daarom bij de stemming onthouden.

Met dat project zal het gebouw van de gemeentelijke administratie 13.000 vierkante meter groot worden, tegenover een goeie 5.000 vierkante meter nu. "De voorziene 13 miljoen euro zal volgens mij ruim overschreden worden," denkt de Clippele.

De schepen wilde de zaak echter niet op de spits drijven. "Sommige partijgenoten wilden me steunen, maar ik heb hen gevraagd toch voor de begroting te stemmen. Ik wilde de meerderheid hierover niet opblazen."

De gemeenteraad keurde de begroting dus goed.

'Moedig signaal'
Oppositielid Bianca De Baets (CD&V) vindt de beslissing van de Clippele alvast "een moedig signaal". Ze is niet te spreken over het budgettaire beleid van de gemeente. "Op tien jaar tijd is de leninglast met meer dan 300 procent toegenomen. Het is onverantwoord dat er dan toch megalomane projecten als dat van de verbouwing van het gemeentehuis worden doorgezet," vindt ze.

"Tegelijkertijd gaat de gemeente compleet voorbij aan veel belangrijkere uitdagingen, zoals de nood aan scholen en crèches, vooral aan Nederlandstalige kant. Het gemeentebestuur maakt de foute keuzes."

Reacties
7
Sharing = caring
E-mail
Reageer

Reageer

Fijn dat u wil reageren. Leest u ook even de regels omtrent reacties? Meer info over Disqus vindt u hier.