nationaal voetbalstadion

Schauvliege: 'Onduidelijk of stadion past binnen ruimtelijk plan'

© brusselnieuws.be
28/07/2015

De Vlaamse administratie heeft nog niet kunnen uitmaken of de plannen voor een voetbalstadion op Parking C in Grimbergen passen in het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (Grup). Dat antwoordde Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) op een parlementaire vraag van An Moerenhout (Groen).

Projectontwikkelaar Ghelamco houdt vol dat het stadionplan volledig te rijmen is met de bestaande stedenbouwkundige regelgeving voor de Rand (in ambtelijke termen het Vlaams Strategisch Gebied rond Brussel). De gemeente Grimbergen, die zich al eerste overheid moet buigen over de vergunningsaanvraag, uitte eerder al zijn twijfels daarover.

Nu blijkt dat de Vlaamse administratie er nog niet uit is. Als het Grup moet worden aangepast, betekent dit bijkomende procedures en mogelijk vertraging voor het project. De timing is heel strak want het stadion moet klaar zijn in 2019 omdat er een jaar later vier wedstrijden van het Europees kampioenschap voetbal zouden moeten plaats vinden.

Eurostadion

Het grootste voetbalstadion van het land, de grootste ondergrondse parking van Europa: superlatieven genoeg in de plannen voor een nationaal voetbalstadion op de site van Parking C. Maar wordt het stadion ooit gebouwd? Je leest er alles over in ons dossier.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Sport, Eurostadion

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni