‘Schaatspiste Winterpret naar De Brouckère’

KH
© brusselnieuws.be
07/10/2014

De schaatspiste van Winterpret verhuist bij de volgende editie naar het De Brouckèreplein, zodat de overlast op de Vismarkt vermindert. Dat schrijft La Dernière Heure. Het stadsbestuur bevestigt noch ontkent.

Het bewonerscomité van Brussel-Centrum ijvert al een tijdje voor een betere aanpak van de kerstmarkt Winterpret. Het comité vraagt minder chalets en een kwalitatiever aanbod met minder eetkraampjes die de buurt beconcurreren. Die chalets staan vandaag ook teveel met hun rug naar de stad, zegt voorzitter Arthème Gliksman aan brusselnieuws.be.

De Brouckère evenementenplein
In welke mate de Stad ingaat op die wensen, horen de bewoners midden oktober. De krant La Dernière Heure meldt alvast dat de schaatspiste naar het De Brouckèreplein verhuist. Op die manier zou de druk op de Vismarkt moeten verminderen.

De verhuis zou ook aansluiten bij de nieuwe bestemming die De Brouckère moet krijgen in het masterplan van de Stad. Daarin wordt het plein een Agora, die ruimte biedt aan evenementen en betogingen.

Het Brusselse stadsbestuur wil het bericht ontkennen noch bevestigen. “We zullen de voorziene wijzigingen over enkele weken aan de bewoners meedelen”, klinkt het op het kabinet van de burgemeester.

Rechter
De buurtbewoners betreuren ondertussen dat ze enkel op de hoogte zullen gebracht worden van beslissingen. "We hoopten om een debat te kunnen voeren, maar daar is het stadsbestuur nooit op ingegaan."

Als de voorgestelde oplossingen niet voldoen, wil het comité naar de rechter stappen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni