© Ivan Put

Schaatsbaan Winterpret naar Muntplein

SDS
© brusselnieuws.be
08/10/2014

De nieuwe schaatspiste van Winterpret komt op het Muntplein en niet op De Brouckère. De Stad plant voor de bouw van de ijsbaan een subsidie van 75.000 euro, blijkt uit de begrotingswijzigingen die in de gemeenteraad zijn goedgekeurd.

Eerder deze week meldde La Dernière Heure dat de schaatspiste naar het De Brouckèreplein verhuist. Een begrotingswijziging die maandag werd goedgekeurd (zie document in bijlage) vermeldt echter het Muntplein als nieuwe locatie.

De nieuwe plek voor de schaatsbaan moet de overlast voor de inwoners rond de Vismarkt, waar Winterpret plaatsheeft, verminderen.

Het stadsbestuur bevestigt noch ontkent opnieuw. "Volgende maandag 13 oktober houden we eerst een informatievergadering met de bewoners van de Vismarkt. Wij willen hen eerst informeren", zegt de woordvoerder van burgemeester Yvan Mayeur. "Dat vinden wij een vorm van respect, omdat zij de initiële vragende partij waren."

Oppositieraadslid Bart Dhondt (Groen) noemt het vreemd dat de meerderheid het publiek aan het lijntje houdt, terwijl de beslissing maandag al genomen is.

"De begrotingswijziging is een publiek stuk. Daarin valt zwart op wit te lezen dat het stadsbestuur 75.000 euro extra subsidie verstrekt aan Winterpret-organisator Brussels Major Events (BME), voor de bouw van een ijsbaan op het Muntplein. BME had in de initiële begroting 2014 voor Winterpret al 405.000 euro ontvangen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni