© YouTube

Schaarbeekse rugbyclub vestigt wereldrecord met uitslag 356-3

© FM Brussel
10/02/2015

De Schaarbeekse rugbyclub Royal Kituro heeft mede-eersteklasser Zinnik met 356-3 verslagen, en dat is een wereldrecord. Oorzaak van de onwaarschijnlijke score is dat tegenpartij Zinnik al grotendeels naar huis was toen de scheidsrechter opdaagde. De ref liet toch verder spelen.

Een Belgische rugbypartij van afgelopen weekend heeft het wereldnieuws gehaald. Onder meer de BBC en The Guardian berichten erover.

Aan de basis van de recordcijfers ligt een dispuut tussen Zinnik en de scheidsrechter, melden rugbyfans die ter plekke waren. Een eerste scheids dacht ten onrechte dat de wedstrijd afgelast was en kwam dus niet opdagen. Kituro ging op zoek naar een vervanger, die besloot dat de match toch gespeeld moest worden. De trainer en een deel van de ploeg van Zinnik waren ondertussen alweer naar huis.

De andere spelers waren aan het verbroederen in het café van de Schaarbeekse club. Toen de tweede scheidsrechter de spelers dwong om aan de wedstrijd te beginnen, lieten de overgebleven spelers van Zinnik uit protest dan maar begaan. Door op het veld te staan, vermeden ze forfaitcijfers.

356-3, winst voor Kituro, was dus het resultaat. Een filmpje van de match kunt u onderaan dit artikel bekijken.

Het bestuur van Zinnik heeft klacht ingediend bij de Belgische bond. Zij hebben besloten het resultaat van de match aan te vechten.

Ondanks het catastrofale resultaat blijft Zinnik op de derde plaats in de competitie staan, met één punt meer dan de Schaarbekenaars van Royal Kituro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Sport, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni