Schaarbeeks skatepark stap dichterbij

© brusselnieuws.be
26/11/2014

Het Schaarbeekse schepencollege schaart zich achter het idee van enkele skateliefhebbers om een skatepark aan te leggen in de gemeente. Schepen van Sport Saït Köse (FDF) zal zich met de zaak bezighouden.

Op de gemeenteraad donderdagavond interpelleerde skateliefhebber Renaud Delville het college over de mogelijkheid van de aanleg van een skatepark. Daarvoor werden meer dan vijfhonderd handtekeningen ingezameld.

De interpellatie werd positief onthaald, de collegeleden waren gewonnen voor het idee. "Ik ben blij dat ook zij de noodzaak van zo'n park inzien", zegt Delville. Skaten is volgens de initiatiefnemers een antidotum tegen vandalisme, zwerfvuil en storend gedrag, en het geeft jongeren een uitdagende bezigheid. In Schaarbeek is er al veel aandacht voor voetbal en gevechtssporten, maar nog niet voor skaten.

Schepen van Sport Köse zal nu een studie opstarten en het project meenemen in zijn plannen voor meer diversificatie in de sport in Schaarbeek. Wat de locatie betreft, onderzocht Delville samen met Monumenten en Landschappen al de mogelijkheid om het park naast het Crossingstadion aan te leggen.

"Nu moeten we de administratieve weg volgen en hopen dat we het park zo snel mogelijk kunnen realiseren", zegt Delville.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Samenleving, Sport

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni