Sans-papiers voeren hongerstaking in rusthuis Molenbeek

© FM Brussel
21/11/2014

Zowat 50 sans-papiers zijn sinds bijna een week in hongerstaking. De actie gaat door in een gekraakt rusthuis op de Leopold II-laan in Sint-Jans-Molenbeek. Ze willen een regularisatie en protesteren tegen de stroeve asielprocedures in ons land.

De hongerstakers zijn leden van het collectief La voix des sans-papiers. Het gaat voornamelijk om mannen, maar ook een vijftal vrouwelijke bewoners heeft besloten om niet meer te eten. "Wij hebben al betoogd en marsen georganiseerd, maar het heeft allemaal niets uitgehaald", klinkt het. "Sommigen van ons zijn al tien jaar in België. Wij hebben hier gewerkt en zijn hier uitgebuit. Wij willen eindelijk onze waardigheid terug."

De actievoerders hebben naar eigen zeggen geen medische begeleiding bij hun actie. Enkelen werden al opgenomen in het ziekenhuis.

In het gebouw aan de Leopold II-laan wonen in totaal naar schatting 200 mensen, onder hen ook gezinnen met kinderen. Het gaat vooral om mensen uit Noord- en West-Afrika die al jaren zonder papieren in ons land verblijven. Mogelijk moeten de bezetters binnenkort het pand verlaten. De zaak komt volgende week opnieuw voor de vrederechter.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni