Samusocial 'verbijsterd' over aantijgingen seksuele intimidatie

© brusselnieuws.be
16/11/2014

Samusocial zegt in een persbericht "met verbijstering kennis te nemen van de aantijgingen in de pers dat een aantal dakloze vrouwen een 'betere opvang' zou zijn voorgesteld in ruil voor seksuele gunsten."

"Het gaat om een uiterst zware beschuldiging die wij bijzonder ernstig nemen. Er is trouwens onmiddellijk een intern onderzoek opgestart om deze beweringen na te gaan", luidt het in een persbericht.

Een dakloze vrouw getuigde zaterdag in De Morgen dat zowel zijzelf als andere vrouwen oneerbare voorstellen kregen van begeleiders van Samusocial in ruil voor voordelen als een rustigere slaapplaats.

"Zoals elke vereniging werkt Samusocial met een systeem van procedures die er precies op gericht zijn om ieder risico op onaangepast gedrag vanwege medewerkers te voorkomen", zegt Samusocial.

"Sinds Samusocial bestaat, heeft de directie slechts één keer te maken gekregen met onaangepast gedrag van twee werknemers ten opzichte van een gebruikster van onze diensten. De aangehaalde feiten zijn toen onmiddellijk geverifieerd en de beide werknemers zijn door de directie onmiddellijk verwijderd, en wel definitief."

"Wij zijn gegriefd om via de pers te moeten vernemen dat een medewerkster van de vzw Chez Nous - Bij Ons en van het Brussels Platform Armoede dit soort getuigenissen al herhaaldelijk gehoord blijkt te hebben over een periode van twee jaar, zonder dat zij het op enig moment nodig heeft geacht de directie van Samusocial hiervan op de hoogte te stellen, ondanks de ernst van de geuite beschuldigingen. Aangezien onze verenigingen veel gezamenlijke vergaderingen hebben, behoorde het tot de verantwoordelijkheid van de leden van de vzw Chez Nous en van het BPA om deze beschuldigingen mee te delen aan de leiding van Samusocial".

"Samusocial heeft vrijdag al het BPA gecontacteerd om zo spoedig mogelijk een ontmoeting te organiseren voor verduidelijking en om de gronden te kennen die aan de basis liggen van de beschuldigingen die – helaas uitsluitend - aan de pers zijn doorgespeeld."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni