1441 SAINT-JAZZ casssandre

Saint-Jazz-ten-Noode: een stamboom met veel vertakkingen

GTB
© Agenda Magazine
09/09/2014

Meer dan ooit tonen ze bij Saint-Jazz-ten-Noode aan dat de stamboom van de jazz veel vertakkingen heeft.

Het tweedaagse festival start op vrijdagavond in Jazz Station met het LG Jazz Collective, het dreamteam van de jonge Belgische jazz.

Initiatiefnemer is gitarist Guillaume Vierset. Aan zijn zijde vinden we onder meer Igor Gehenot en Jean-Paul Estiévenart. Nadien is het de beurt aan Sal La Rocca om te bewijzen dat de oudere garde ook nog iets te vertellen heeft.

Zaterdag gaat het verder in de Botanique met een heel gevarieerde affiche. Bij Cassandre draait alles rond de zeer wendbare vocalen van de jonge chanteuse Cassandre Prieux. Een aanrader voor wie kickt op de intimistische jazzpop van Melanie De Biasio. De 22-jarige Brusselse pianist Elvin Galland opteert voor een meer dynamische aanpak.

Souljazz met een knipoog naar John Scofield dankzij de inbreng van gitarist Lorenzo Di Maio. Deze laatste zit trouwens ook in de groep rond Raf D Backer die met zijn cd Rising joy bewijst dat de traditionelere souljazz à la Jack McDuff en Les McCann nog steeds actueel kan klinken. Perfect hierbij aansluitend is de fusionfunk met Indiase accenten van Slang en hun speciale gast Purbayan Chatterjee. Dit wordt gegarandeerd de trip van de avond.

De Malinese multi-instrumentalist Baba Sissoko (Youssou N'Dour, Aka Moon) trekt met zijn groep Jazz Revolution de lijn helemaal door naar de Afrikaanse roots van deze muziek. Achter het drumstel zit niemand minder dan de legendarische Famoudou Don Moye (Art Ensemble Of Chicago, The Leaders). Niet te missen.

Saint-Jazz-ten-Noode

* Jazz Station (Leuvensesteenweg 193-195, Sint-Joost-ten-Node), 12/9, 20.30, €4
* Botanique (Koningsstraat 236, Sint-Joost-ten-Node), 13/9, 18.30, €8

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node, Muziek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni