RWDM wint en viert feest in Waterloo

FVDE
© brusselnieuws.be
23/08/2015

Vierdeklasser RWDM is uitstekend aan het nieuwe voetbalseizoen begonnen. De gloednieuwe club won in Waterloo met 1-3, voor het oog van 1.000 meegereisde supporters. Die bouwden voor en vooral na de wedstrijd nog een hevig feestje in Waterloo.

De wedstrijd begon voorzichtig met weinig doelgevaar. Na een kwartier zag het er even niet goed uit voor RWDM, toen Waterloo op voorsprong kwam via Maistriaux. Maar de Brusselaars kwamen nog voor de rust op gelijke hoogte, toen Kevin Serville een strafschop omzette.

Na de pauze ging RWDM erop en erover, na doelpunten van Daan De Pever en Audry Diansangu.

Straat afgesloten

De wedstrijd ging gepaard met strenge veiligheidsmaatregelen. De relatie tussen RWDM en Waterloo is verzuurd, nadat de deal die RWDM met Waterloo had om het stamnummer van de Waals-Brabanders over te kopen in laatste instantie afsprong. De RWDM-fans, die ruim in de meerderheid waren, werden daarom hermetisch afgescheiden van het thuispubliek. De politie had ook extra mankracht ingezet.

Tot incidenten kwam het niet, al moest de politie wel waakzaam blijven. Na de wedstrijd bouwden de Molenbeekse supporters een feest aan het Emile Vanderveldeplein in Waterloo. De fans palmden de straten in, waardoor de politie genoodzaakt was om de Brusselsesteenweg enkele uren lang af te sluiten. (lees verder onder de foto)

Ook de spelers en bestuursleden kwamen zich achteraf mengen in de festiviteiten. "Taferelen als deze zie je normaal alleen maar in tweede of eerste klasse, voor een vierdeklasser is dit ongezien", zei de nieuwe commercieel manager Bruno Charels. "Momenten als deze zijn erg belangrijk voor de club, en speelt een grote rol in het aantrekken van sponsors."

RWDM speelt volgende week zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen, tegen Aat. Normaal gezien is dat ook de eerste wedstrijd in het Edmond Machtensstadion. Enkele weken geleden gaf het gerecht aan RWDM de goedkeuring om dat stadion te mogen gebruiken. Maar het is nog niet zeker of die wedstrijd daar zal kunnen plaatsvinden, omdat er nog veel kuis-en renovatiewerk aan de Tribune L'Ecluse, die RWDM zal gebruiken, moet gebeuren.

Bovendien is er nog altijd geen overeenkomst met tweedeklasser White Star, de andere huurder van het stadion, over de praktische modaliteiten. Zo is bijvoorbeeld niet duidelijk wat er met de reclameborden van White Star moet gebeuren tijdens wedstrijden van RWDM, en omgekeerd. RWDM wijkt daarom mogelijk nog één keer uit naar het Waalborrepark in Asse.

Met veel volk en bengaals vuur bezetten de RWDMfans enkele uren lang de Brusselsesteenweg in Waterloo

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni