RWDM mag zijn wedstrijden spelen in het Edmond Machtensstadion in Molenbeek, maar mag wel maar één tribune gebruiken. Dat staat in een nieuwe conventie die op tafel ligt. De overeenkomst moet woensdag wel nog gestemd worden door de gemeenteraad.

Voorlopig mag enkel tweedeklasser White Star het stadion gebruiken. Volgens de conventie die nu op tafel ligt, zou ook het nieuwe RWDM er zijn wedstrijden mogen spelen. De nieuwe club zou wel enkel mogen beschikken over tribune 1 (de oudste tribune zonder business seats) en moet de trainingen elders afwerken. "Wij hadden liever een conventie waarbij we op gelijke voet stonden met White Star", zegt RWDM-bezieler Marc Cortois. "Maar we begrijpen ook de gemeente. White Star speelt in tweede klasse, wij hebben een stamnummer voor vierde klasse."

De gemeente wil dat er een doorbraak komt in de discussie over wie er in het Machtensstadion mag spelen. "De clubs namen geen initiatief om rond de tafel te gaan zitten, dus heb ik de advocaat van de gemeente gevraagd om hen bij elkaar te brengen", zegt burgemeester Françoise Schepmans (MR).

De supporters roepen op om woensdag opnieuw naar de gemeenteraad te gaan om extra druk te zetten. Bij de vorige oproepen kwamen meer dan 100 supporters opdagen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni