RWDM en Union hopen op licentie in beroep

© brusselnieuws.be
10/04/2014

RWDM Brussels krijgt geen licentie voor tweede klasse. De club beschikt nog niet over de nodige fondsen maar hoopt in beroep alsnog de degradatie af te wenden. Ook Union krijgt geen licentie en gaat in beroep. White Star is wel in orde.

RWDM-voorzitter Johan Vermeersch is er nog niet in geslaagd om nieuwe geldschieters te vinden voor de club. Daarom zal de club (voorlopig) geen licentie krijgen om volgend seizoen nog in het betaald voetbal te mogen spelen. Dat betekent in principe een degradatie naar derde klasse.

Vermeersch heeft wel nog altijd contact met twee potentiële investeerders. “Maar tot nu toe is er nog niets rond,” zegt hij aan persagentschap Belga. De voorzitter geeft de hoop om volgend seizoen in tweede klasse te spelen nog niet op. “We zullen in beroep gaan, hopelijk vinden we tegen dan wel een akkoord met een nieuwe investeerder.”

Een van die potentiële investeerders is Franse topclub en financiële grootmacht AS Monaco. Vermeersch en sportief directeur Karim Al Morabet waren vorige week nog in het prinsdom om over een verdere samenwerking te onderhandelen. Ondertussen wachten de spelers al drie maanden op hun loon.

RWDM is niet de enige club met financiële problemen. Zo wacht bijna de helft van de ploegen van tweede klasse, waaronder ook White Star, de beslissing van de voetbalbond met een bang hart af. “De situatie in tweede klasse is voor de ploegen structureel niet leefbaar,” is de verklaring van Vermeersch.

Ook Union in beroep
In een communiqué verklaart ook derdeklasser Union Saint-Gilloise dat het geen licentie heeft gekregen voor betaald voetbal. De club betreurt de beslissing en zal in beroep gaan. Union riskeert geen degradatie maar hoopt wel nog via de eindronde naar tweede klasse te promoveren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni