RWDM bekert verder: 'Veel bijgeleerd vandaag'

FVDE
© brusselnieuws.be
02/08/2015

De relance van voetbalclub RWDM zet zich verder. Zondag plaatste de pas opgerichte club zich voor de derde ronde van de Beker van België, al was dat niet zonder moeite tegen een stevig SC Dikkelvenne. De doorstart van de traditieclub lokt intussen steeds meer fans naar het Waalborrepark in Asse.

850 betalende toeschouwers werden er geteld, dat zijn er zo'n 150 meer dan in de vorige bekermatch een week eerder. De noodgedwongen verhuis van Molenbeek naar Asse lijkt supporters dus niet meteen af te schrikken, al blijven de club en supporters hopen dat er in augustus een doorbraak komt in de hetze rond het Edmond Machtensstadion.

De aanwezige suppporters kregen aanvankelijk nauwelijks waar voor hun geld. Kansen waren er nauwelijks, onder meer door de hoge temperaturen, en door fouten lag het spel meermaals stil. Na een kwartier kwam RWDM op voorsprong via een strafschop, omgezet door Serville. Lange tijd bleef het daarbij, maar vijf minuten voor tijd kwamen de bezoekers verdiend op gelijke hoogte.

De wedstrijd leek af te stevenen op strafschoppen, maar de nieuwe RWDM-spits William Mbo zorgde met een schot in de slotminuten toch nog voor de Molenbeekse kwalificatie en voor een delirium in de tribunes. Dikkelvenne scoorde nog eens tegen in de blessuretijd, maar ditmaal werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. (Lees verder onder de foto)

"We hebben de match vandaag gewonnen op basis van mentaliteit, niet op kwaliteit", zei RWDM-trainer Danny Ost na de wedstrijd aan brusselnieuws.be. "We verloren de meeste duels en hebben zwaar afgezien. Normaal gezien willen wij een wedstrijd domineren, maar nu werden we zelf gedomineerd. Maar dat we de match dan toch nog winnend kunnen afsluiten, is een opsteker", aldus Ost.

Dikkelvenne is net als RWDM een vierdeklasser, en dat maakt Ost al heel wat wijzer over het niveau van zijn ploeg: "Ik heb veel geleerd vandaag. Dit soort fysieke wedstrijden zullen we wel vaker mogen verwachten in vierde klasse. Je mag wel niet vergeten dat we nog maar 15 dagen aan het trainen zijn met een gloednieuwe ploeg. Bovendien konden we niet rekenen op enkele nieuwe spelers, die ons sterker zullen maken in de duels. En dat is net wat we vandaag misten."

Kapitein Cedric De Troetsel sluit zich daarbij aan. "Vele spelers bij ons speelden in het verleden bij de reserven van eersteklassers, maar daar gaat het helemaal anders aan toe dan in matchen zoals deze. De duels zijn heel bitsig, en Dikkelvenne was daarin beter dan wij. Maar we zijn op de goede weg: we hebben gevochten tot het einde", zei de verdediger aan brusselnieuws.be.

De fans kregen opnieuw alle lof: "Ik ben al bij heel wat clubs trainer geweest, onder andere bij Tienen, Eupen en Tubeke, maar nergens heb ik zo'n enthousiasme gezien als hier", zegt Ost. "Het is voor hen dat we dit doen."

RWDM speelt volgend weekend in de derde ronde van de Beker tegen vierdeklasser SK Ronse. Die wedstrijd zal opnieuw plaatsvinden in Asse, wellicht op zaterdag. Als RWDM die partij wint, dan wacht een duel tegen tweedeklasser Virton.

Léopold sterkste in derby
Er kwamen afgelopen weekend nog enkele Brusselse clubs in actie in het bekertornooi. De meest in het oog springende affiche was de derby tussen Léopold en Stade Evere. Léopold haalde het met 4-3. In de volgende ronde moet Léopold op verplaatsing bij SVV Damme, uit West-Vlaanderen.

Voor Ganshoren zit het bekeravontuur erop: Olympia Wijgmaal was met 3-1 te sterk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni