© KH

Rotsblokken tegen cowboyparkeerders in Sint-Gillis

KH
© brusselnieuws.be
29/01/2015

Brusselse automobilisten durven hun voertuig al eens onorthodox parkeren. Menige straatboom gaf daardoor al de geest. Op de Verhaegenstraat in Sint-Gillis is er nu een drastische oplossing: massieve rotsblokken.

U kent het tafereel beslist: prille straatboompjes die schuin hangen omdat ze genadeloos omvergeparkeerd zijn. Of de boom omgeven wordt door beschermende houten paaltjes of niet doet daarbij weinig ter zake. Ook paaltjes hebben weinig verhaal tegen gemotiveerde cowboyparkeerders.

In Sint-Gillis is er sinds kort een originele oplossing voor het fenomeen. Het Gewest zorgde er onlangs voor een vernieuwing van de Théodore Verhaegenstraat. Om de nieuwe bomen er te beschermen, werd er niet gekozen voor een houten of stalen bescherming, maar wel een radicalere oplossing: massieve rotsblokken uit natuursteen.

“Als we niets doen, parkeren automobilisten gewoon tegen de bomen”, klinkt het bij de gemeente Sint-Gillis, die de werken ook volgt.

Voordeel van de vaak honderden kilo’s zware rotsblokken is alvast dat ze geen millimeter wijken bij contact met een auto. Er gaat ook een natuurlijk afschrikeffect uit van de stenen. We vonden niet meteen een voertuig dat dichter dan 10 centimeter bij de rotsen kwam.

Een voorbeeldje van een systeem zonder bescherming vonden we overigens in Sint-Joost:

© Belgian Solutions

© Frederic Roekens

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni