© KH

Roemeense familie Poincarélaan voorlopig naar Samusocial

© brusselnieuws.be
25/09/2014

De familie uit Roemenië, die bijna een maand op de parking van de Poincarélaan kampeerde, is opgevangen door Samusocial in de Troonstraat. Maar hoe lang dat centrum nog open blijft, is onzeker. De sluitingsdatum wordt voortdurend verschoven.

Het gaat om een familie van zes, waaronder een baby, die in drie tentjes op de parking aan de Poincarélaan verbleven.

“Ze komen uit Roemenië, maar ik weet niet zeker of het Roma zijn,” zegt coördinator van Samusocial Vincent Manteca. “Het is ook nog te vroeg om iets te zeggen over hun sociale achtergrond en situatie.”

De familie kan zeker tot maandag in de opvang van Samusocial aan de Troonstraat blijven.

Of ze daarna kunnen blijven, is nog onzeker. Sinds afgelopen voorjaar is de sluitingsdatum van Samusocial op de Troonstraat telkens weer uitgesteld. Eerst zou de opvang openblijven tot het begin van de zomer, zodat de kinderen hun school konden afmaken. Ondertussen is het gebouw nog steeds open, en is maandag de nieuwe sluitingsdatum.

Wat er na maandag gebeurt, is onbekend. Wellicht wordt de sluiting weer verschoven naar 15 november. Over de rest van de winter kan Manteca nog niets zeggen.

De onzekerheid is, voor zowel de bewoners als de werknemers slopend, zegt Manteca. "Te weten dat ze elk moment op straat kunnen komen te staan, is vreselijk voor de mensen."

De groep Roemenen is niet de enige familie die onderdak zocht. Woensdag zijn er nog enkele andere families opgenomen, klinkt het nog. “Die families waren al twee weken elke dag aan het bellen of er opvang was. Ze zijn minder zichtbaar, dus krijgen minder mediabelangstelling, maar ook zij hebben opvang nodig.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni