Rode Kruis trommelt vrijwilligers op voor vuurwerk

© FM Brussel
31/12/2014

Het Brusselse Rode Kruis heeft in allerijl nog een veertigtal vrijwilligers opgeroepen, voor het nieuwjaarsvuurwerk op het De Brouckèreplein van oudejaarsavond.

Er staan ook vier ambulancewagens klaar. Het Rode Kruis neemt die maatregel nadat verschillende veiligheidsdiensten een negatief advies hebben gegeven.

Voor het vuurwerk van de vorige jaren op de Kunstberg heeft het Rode Kruis deze veiligheidsmaatregelen niet moeten nemen.

De stad Brussel heeft nog contact opgenomen met de overheidsdienst volksgezondheid, die toestemming geeft op voorwaarde dat er ruimte wordt vrijgelaten voor een eventuele evacuatie.

Door de festiviteiten waarschuwt de politie voor moeizaam verkeer in de binnenstad. De Anspachlaan, het De Brouckèreplein en enkele aanpalende straten gaan vanaf acht uur geleidelijk toe.

Door de festiviteiten aan De Brouckère zijn de stations Beurs, De Brouckere, Sint-Katelijne, Anneessens en Lemonnier vanaf 23 uur toe. Bussen met De Brouckère als eindhalte rijden niet verder dan het Centraal Station.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni