Rode Duivels begroeten enkele duizenden supporters op Paleizenplein

© FM Brussel
07/07/2014

Enkele duizenden fans van de Rode Duivels waren rond halfzes verzameld aan het Paleizenplein. Daar begroetten de voetballers van de nationale ploeg hun fans.

Om 17.42 uur heel precies begon de publieke huldiging op het Paleizenplein. De 23 Rode Duivels waren aanwezig, evenals de 28-koppige staf. Ze waren allen duidelijk vermoeid na de lange vlucht.

De eerste die het woord nam was verdediger Daniel Van Buyten. Hij zei dat de Duivels "niet helemaal in de mood zijn om te feesten. We hopen een volgende keer een beter resultaat neer te zetten."

Daarna bedankte kapitein Vincent Kompany het aanwezige publiek. "Het is moeilijk voor ons, want we wilden ver gaan. Maar we zijn blij u dit feest aan te bieden. Wat er ook gebeurt, we blijven altijd samen".

Thomas Vermaelen zei dat de Rode Duivels de beste supporters van de wereld hebben. Ook Axel Witsel benadrukte dat de Duivels verder hadden willen gaan.

Marc Wilmots bedankte de hele staf. "Vandaag hebben we het mooiste bereikt: het hele volk achter ons verenigd."

Op de tonen van "You'll Never Walk Alone" van Gary & The Pacemakers verlieten de Duivels het podium rond 17.50 uur.

Podium
De stad Brussel had eerder op de dag een klein podium opgebouwd, ook al was toen nog niet duidelijk of de Duivels de supporters gingen groeten.

De Rode Duivels waren maandagnamiddag net vóór 15 uur geland op de luchthaven van Zaventem. Daarna gingen ze zich opfrissen in hun hotel, vooraleer ze ontvangen werden op het Paleis door koning Filip.

Fandag
Schepen van Sport Alain Courtois (MR) wilde aanvankelijk een heuse parade door de straten van Brussel organiseren, maar na de uitschakeling in de kwartfinale klonk het bij de ploeg dat een huldiging niet nodig was. De schepen zei later dat hij "iets kleins" voorbereidde voor als de ploeg alsnog van mening veranderde.

Voorts is er de Fandag van de Rode Duivels in het Heizelstadion op 6 september.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni