Rock- en punkcafé DNA verlegt accent naar soul en hiphop

© FM Brussel
28/01/2015

Het legendarische punkcafé DNA ondergaat een koerswijziging en gaat muzikaal veel breder programmeren. Het zwaartepunt komt te liggen op genres als soul en hiphop maar ook house. Dat verduidelijken de uitbaters.

"Als we ons vandaag beperken tot punk en metal stevenen we af op een faillissement", zeggen de uitbaters aan brusselnieuws.be. "We willen daarom ook soul, house, deephouse en hip hop aan bod laten komen. Daarnaast zal er echter ook nog plaats zijn voor jazz, rock en new wave. Iedereen is welkom."

De uitbaters onderstrepen dat het niet de bedoeling is om een forum te bieden aan commerciële hiphop en R&B zoals die op de meeste radiostations te horen is. Het eerste evenement in de vernieuwde DNA is een tribute-avond voor J. Dilla, een zeer invloedrijke producer in de Amerikaanse hiphop die in 2006 overleed.

De DNA veranderde twee jaar geleden van eigenaar nadat de vorige het ook al wegens financiële problemen voor bekeken hield. Een groot deel van het publiek dat naar de concerten kwam consumeerde geen drank ter plaatse, maar ging die halen in de nachtwinkels in de buurt.

Punkverleden
DNA was jarenlang de hotspot van de Brusselse punckscene, maar het lijkt erop dat die invulling nu verloren gaat. Voor de punkscene in Brussel is dat een groot verlies.

Yves Vangeel, in de scene bekend als Ross, speelde met zijn band Length of Time regelmatig in de DNA. Volgens hem was de DNA uniek, en is er bovendien geen alternatief, vertelt hij aan FM Brussel.

"De sfeer is er als in geen enkel andere café", zegt hij. "In Brussel vind je ook geen enkele andere plek waar je naar een optreden kan, en waar er op de afterparty rock, punk en metal gedraaid wordt. Je hebt wel het Rock Classic-café, maar dat is toch totaal iets anders."

Het café opende in 1983, in oktober 2013 vierde het zijn 30ste verjaardag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni