© Fedpol

Robotfoto van verdachte die fietser neerschoot

© brusselnieuws.be
26/02/2015

Het gerecht heeft een robotfoto verspreid van een van de verdachten van het incident van eind 2013 waarbij aan de Ninoofsepoort een fietser werd neergeschoten. De daders worden nog altijd gezocht.

De feiten gebeurden op 31 december 2013 om 4.10 uur ’s morgens. De fietser, een 25-jarige man uit Lier, was op weg naar zijn woning in Molenbeek toen hij ter hoogte van het kruispunt van de Henegouwenkaai en de Ninoofsesteenweg een groepje van drie jongeren zag staan op straat. Een van de jongeren had een fles in de hand en probeerde hem tegen te houden, maar de fietser kon hem nipt ontwijken en verder rijden.

De jongeman hoorde daarop een knal en voelde een hevige pijn in de rug. Toen hij zich omdraaide, zag hij dat een van de jongeren een pistool in de hand had.

Van de hevige pijn moest het slachtoffer van zijn fiets. Hij kon nog verder strompelen tot aan het kanaal maar uiteindelijk zeeg hij neer op de stoep ter hoogte van de sluis. Hij kon nog wel zelf de hulpdiensten verwittigen.

De jongeman had veel geluk om de schietpartij te overleven. De kogel miste zijn aorta op amper twee millimeter.

De drie jongeren vluchtten weg in de richting van het centrum. Zij zijn nog altijd spoorloos. De drie jongeren van het Noord-Afrikaanse type zijn vermoedelijk tussen 16 en 35 jaar oud. Van de man met de fles in de hand is nu een robotfoto verspreid.

De zaak zorgde voor heel wat ophef en zware polemiek in de pers over de veiligheid in de kanaalbuurt en bij uitbreiding in heel Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni