Robbedoes in de Marollen is vijftigste stripmuur

© brusselnieuws.be
05/09/2014

Vrijdag heeft de stad Brussel de vijftigste stripmuur van het stripparcours ingehuldigd in de Onze-Lieve-Vrouw van Gratiestraat. Op de muur prijkt stripheld Robbedoes. De muurschildering is de nieuwste aanwinst voor de populaire striproute van de Stad Brussel.

“Het nadeel van het dragen van een piccolokostuum op het Vossenplein” is de officiële titel van de fresco. Daarop is Robbedoes te zien die over het Vossenplein snelt, onder het toeziend oog van tekenaar Franquin.

Striptekenaar Yoann brengt zo onder andere hulde aan grootmeester Franquin.

De muurschildering is de nieuwste aanwinst voor de populaire striproute van de Stad Brussel. Die route bestaat sinds 1991. De Stad wil daarmee Brussel verankeren als wereldstad van het stripverhaal en bezoekers uitnodigen om langs het parcours ook de minder toeristische wijken van de Stad te ontdekken.

“Door kleur te geven aan verloren hoeken en gevels willen we ook onze wijken opvrolijken,” zegt schepen Ans Persoons (SP.A).

Hoewel Robbedoes niet geboren is in Brussel, speelt de stad een niet te ontkennen rol in zijn geschiedenis. De redactie van het Spirou magazine was vele jaren in Brussel gevestigd. Daarnaast speelt Brussel een prominente hoofdrol in onder andere ‘Dagboek van een fantast’ en ‘Piccolo in veldgroen’. Deze albums zijn ook vertaald naar het Brusselse dialect. Respectievelijk ‘Le journal d'un slumme kadei’ en ‘Le Kastar des Marolles’.

De stripmuur is ingehuldigd naar aanleiding van het eerste Robbedoesfestival, dat dit jaar samenvalt met het jaarlijkse Stripfestival, van 5 tot 7 september.

De uitvoering van deze muurschildering werd toevertrouwd aan Urbana, een Brussels kunstenaarscollectief onder de leiding van Nicolas Moreel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Cultuurnieuws

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni