Jourdanplein Etterbeek

Rioleringswerken aan Jourdanplein

Helena Coen
© Brussel Deze Week
10/02/2016

Vanaf maart wordt de riolering van het Jourdanplein en de Froissartstraat vernieuwd. “Dit heeft niets met de heraanleg van het plein te maken, het moest hoe dan ook gebeuren” zegt Rik Jellema (Groen), schepen van Openbare Werken in Etterbeek.

De werken zullen geen verkeershinder veroorzaken, enkel het deel van de riolering dat aansluit op de huizen wordt vervangen. Het einde van de werken staat gepland voor augustus.

Vanaf volgend jaar beginnen de werken voor de heraanleg van de Maalbeekparking onder het Jo Heyneparkje. Door de vele protesten van de handelaars en de omwonenden heeft de gemeente beloofd om eerst zeventig publieke parkeerplaatsen te creëren in de Maalbeekparking vooraleer ze de parkeerplaatsen op het Jourdanplein verwijdert. Uiteindelijk blijven er op het Jourdanplein een dertigtal (kort)parkeerplaatsen over. “Veel mensen vergeten dat er honderd parkeerplaatsen beschikbaar zijn in de Forte dei marmiparking 200 meter verderop,” zegt Jellema (Groen).

Gunstig advies
Bovendien wordt ook de frituur vernieuwd om te voldoen aan de regels van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV). De uiteindelijke heraanlegging van het Jourdanplein is gepland voor volgend jaar. De overlegcommissie en het Schepencollege hebben hiervoor een gunstig advies gegeven. Beliris, de bouwheer van het project, wacht enkel nog op een vergunning van het Gewest. “Het Jourdanplein is nu een openluchtparking, in plaats daarvan willen we er een echt plein van maken waar mensen samenkomen,” zegt de schepen van Openbare Werken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni