Riolenmuseum sinds oktober gesloten

© brusselnieuws.be
06/02/2015

Het Riolenmuseum, een van de zes musea van de Stad Brussel, aanvaardt al sinds oktober 2014 geen bezoekers meer. "Het museum is tot nader order gesloten", zo staat op de website van de stad Brussel. Er zijn onderhandelingen tussen de schepenen Lalieux en Ampe aan de gang over wat er met het gebouw moet gebeuren.

De oorzaak is een gebrek aan middelen bij de dienst Wegeniswerken, klinkt het bij het kabinet van schepen van Cultuur Karine Lalieux (PS).

Een van de tweede oude tolhuizen aan de Anderlechtsepoort was sinds 1988 de toegangspoort voor wie meer wilde weten over het ondergrondse netwerk van de hoofdstad. In 2002 stelde de toenmalige schepen van Openbare Ruimten een gespecialiseerd bureau aan voor een moderniseringsoperatie, en in 2007 werd het nieuwe museum ingehuldigd.

Bezoekers konden in het museum een vijftigtal meter wandelen in een van de kokers van de Zenne, maar ook meer te weten komen over de massaal aanwezige ratten.

Volgens schepen van Cultuur Lalieux beschikt de bevoegde dienst Wegeniswerken niet over voldoende middelen voor het onderhoud van het Riolenmuseum, dat vorig jaar maandelijks twee- tot driehonderd bezoekers over de vloer kreeg.

Volgens de schepen konden groepen nog wel reserveren, maar wie naar het nummer belt, krijgt te horen dat ook dat niet meer mogelijk is. Momenteel bespreekt Lalieux met haar collega van Openbare Werken Els Ampe (Open VLD) de toekomst van het octrooipaviljoen waarin het museum gehuisvest is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Expo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni