Rik Baeten herbenoemd als schepen in Etterbeek

© FM Brussel
27/11/2014

Rik Baeten (SP.A) is na een onderbreking van enkele maanden opnieuw benoemd als schepen door de gemeenteraad in Etterbeek. Baeten vervangt opnieuw Rachid Madrane (PS), die nu minister is in de regering van de Franse Gemeenschap.

Baeten was na de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 al schepen, toen reeds als vervanger van Rachid Madrane. Die laatste werd echter automatisch terug schepen toen hij niet langer staatssecretaris was in de Brusselse regering.

Na de verkiezingen in mei werd Madrane dan weer minister in de regering van de Franse Gemeenschap. Maar Baeten werd daarop niet automatisch opnieuw schepen. Bij de PS waren er immers nog twee andere gegadigden. "Het was binnen de PS afgesproken dat de vervanger opnieuw moest verkozen worden door de algemene vergadering", vertelt Baeten aan FM Brussel. "In oktober heb ik daar dan opnieuw het vertrouwen gekregen."

Deze week volgde dan de eedaflegging in de gemeenteraad. Daarbij klonk wel wat gemor in FDF-rangen, omdat de gemeente wel drie Nederlandstalige schepenen telt. "Dat is veel, maar ik denk dat mensen uiteindelijk voor de inhoud kiezen. Ik heb een zeer ruime meerderheid achter mij gekregen. Er waren slechts twee tegenstemmen in de hele gemeenteraad. Met Franstalige verenigingen werk ik in het Frans en met buurthuis Chambéry werk ik in het Nederlands. Dat is Brussel. Ik verwacht geen moeilijkheden, in de eerste twee jaar waren er ook geen incidenten."

Baeten is bevoegd voor Sociale Cohesie, internationale solidariteit en de relatie met het OCMW.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni