Ridouane Chahid schepen in Evere

Steven Van Garsse
© Brussel Deze Week
20/11/2012
Ridouane Chahid, bekend als de scherp formulerende vicevoorzitter van de MIVB, maakt zijn intrede in de actieve politiek. Hij wordt schepen in Evere. Dat heeft burgemeester Rudi Vervoort (PS) laten weten.

Chahid was niet verkozen, hij is pas vierde opvolger. Maar omdat er nogal wat kandidaten verkozen werden die familie zijn van elkaar, en er dus een aantal ontslag moeten nemen, kan Ridouane Chahid gemeenteraadslid worden. Burgemeester Vervoort maakt hem meteen ook schepen.

"We geloven dat Chahid een belangrijke meerwaarde kan betekenen voor ons college," zegt Vervoort. Chahid verdiende zijn sporen als kabinetsmedewerker van Laurette Onkelinx. Hij is ook MIVB-vicevoorzitter en komt geregeld in de Franstalige media. Vaak uitte hij daar bijtende kritiek op het beleid van voormalig MIVB-baas Alain Flausch.

Dat hij maar matig scoorde in Evere, vindt Vervoort niet zo vreemd: "Chahid woont nog maar zes maand in Evere. Hij is vooral in Sint-Jans-Molenbeek bekend, waar hij tot voor kort woonde."

Ook over de andere schepenen is duidelijkheid: het zijn Eliane Lepoivre, Fatiha Saïdi, Dominique Clahot, Pierre Muylle en Joseph Corten voor de PS. Zij waren al schepen. Christian Béozière wordt opnieuw OCMW-voorzitter. Martine Raets (Open VLD) is de nieuwe Vlaamse schepen. Om een meerderheid te vormen neemt Vervoort er ook het FDF bij. Jeanine Joannes wordt schepen.

Welke bevoedheden ze zullen krijgen is nog niet bekend. Op zaterdag 1 december zullen de nieuwe gemeenteraadsleden de eed af leggen en wordt het nieuwe schepencollege geïnstalleerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Evere, Politiek

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni