© Bart Dewaele

De handelaars en bewoners van de wijk rond het metrostation Ribaucourt in Sint-Jans-Molenbeek zijn het beu dat er Roma in de wijk 'rondhangen'. Burgemeester Françoise Schepmans (MR) zat maandagnamiddag met hen samen om naar een oplossing te zoeken.

Karim, een handelaar in elektronica uit de Ribaucourtwijk, heeft een brief geschreven aan burgemeester Françoise Schepmans over de overlast die de Roma volgens hem in de wijk veroorzaken. Dat melden Le Soir en La Capitale.

"De handelaars en de buurtbewoners hebben er genoeg van dat er groepen van tot vijftig mensen samentroepen op straat", luidt het in de brief. "Ze hangen de hele dag doelloos rond op de stoep, nemen met hun wagens met vreemde nummerplaten wekenlang parkeerplekken in, ze drinken, roepen, verstoren de rust. Nieuwe bewoners hebben schrik van hen. Het wordt de laatste jaren steeds erger, terwijl de buurt voor de rest vooruitgaat. Wij rekenen op u om de bevoegde diensten te laten ingrijpen.”

Er gaat ook een petitie rond in de buurt over de Roma.

Maandag heeft burgemeester Schepmans overleg gepleegd met de buurt en met de politie. Ze kondigt enkele maatregelen aan om overlast te vermijden. "Twee politieagenten zullen voortdurend in de buurt aanwezig zijn tussen 15 en 20 uur", vertelt kabinetschef Mustafa Er aan brusselnieuws.be. "Daarnaast komt er overleg met enkele vzw's waaronder Foyer, de gemeenschapswachten en enkele vertegenwoordigers van de Roma. Als dit geen resultaten oplevert, zal de burgemeester een plaatselijk verbod op de consumptie van alcohol afkondigen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni