R1414 Bolleke
© Saskia Vanderstichele

Resto: 't Bolleke

Karolien Merchiers
© Agenda Magazine
18/02/2014

Belgische les nummer 1: “Michpap is een mengsel van zand of aarde met water (bij voorkeur zeewater) – michpap maken is een geliefd spel bij kleine Belgjes op vakantie aan de kust.” Deze en veel andere wetenswaardigheden over ons wondere land kunt u opsteken in de marge van de menukaart van ’t Bolleke, een nieuw restaurant in de grijze kantorenbuurt nabij het Vrijheidsplein en Madou.

Gelukkig eet u er geen michpap, maar wel oer-Belgische specialiteiten, met ballekes in tomatensaus op kop. U kunt ze bestellen per stuk: één balleke voor een klein hongertje (€9,50), twee voor een normale maaltijd (€12) en drie voor de grote eters (€14,50). Compleet met zeer lekkere, verse frietjes en huisgemaakte mayonaise, alles volgens een recept van de grootmoeder van de jonge chef Thibault.

Bomma kon blijkbaar heel lekker koken, maar beschikte duidelijk nog niet over de technologie om borden te verwarmen, want jammer genoeg koelde ons eten na enkele minuten al af tot dezelfde temperatuur als ons bord. Dit was overigens ook het enige minpuntje aan ons eten. Want ook onze garnalenkroket als voorafje (€8) was krokant, rijk van smaak en werd geserveerd met een klein slaatje, en de chocolademousse (€4,50) na de maaltijd was er een van het soort dat we graag hebben: zeer solide en stevig, met een échte chocoladesmaak, in plaats van het opgespoten lichtbruine schuimpje dat je steeds vaker krijgt.

Voor wie dit allemaal wat té Belgisch is, staan er ook nog enkele salades, hamburgers (met Belgisch wit-blauw uiteraard) en spaghetti op de kaart. Hardliners kunnen daarentegen ook een Vlawa (Vlaanderen Wallonie) bestellen (€3,90), een ambachtelijk bier dat sinds 2012 op de markt is en in zijn logo een stiepelzatte haan en een bezopen leeuw laat verbroederen als symbool voor nationale eenheid. Als dat geen liefde door de maag is!

open: ma > vr van 11.30 > 14.30

02 217 47 12

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni