R1419 Piccolini

Resto: Piccola Store

Michel Verlinden
© Agenda Magazine
25/03/2014

In een echte bistro deel je geen bevelen uit, je komt er binnen als een gast. In Brussel vind je helaas weinig van die echte bistro's, maar voor de Italiaanse versie ervan, raden we u aan om naar Piccola Store te trekken.

We kennen allemaal het adagium 'klant is koning', dat talrijke potentiële tirannen het plezier gunt om vrolijk hun frustraties de vrije loop te laten op restaurant, omdat ze er nu eenmaal voor hebben betaald. Die situatie heeft niet alleen haar goede kanten: ze maakt het restaurantwezen ook steriel. Misschien houdt u ons nu voor een masochist, maar wij koesteren wel een zekere bewondering voor de bistro-uitbaters oude stijl. Het soort plek waar de patron zegt: "Vandaag maak ik een lamsragout", en die u, als u reageert met een "Maar ik ben op dieet", de deur wijst.

In een echte bistro deel je geen bevelen uit, je komt er binnen als een gast. In Brussel vind je helaas weinig van die echte bistro's, maar voor de Italiaanse versie ervan, raden we u aan om naar Piccola Store te trekken.

De plek is de uitvalsbasis van Rosalba Astore, Napolitaanse van karakter. Het voordeel van die doortastende roots, is dat ze over het algemeen een echte visie op het restaurantwezen in de aanbieding hebben. Het bewijs wordt geleverd met deze nieuwe kombuis, die bovenal een traiteur is. Vanaf een mooie toog opent zich de ruimte die geheel met hout is bekleed. Rond dat altaar staan enkele tafeltjes die elke middag stormenderhand worden veroverd. Zoals het hoort in een goede trattoria vallen de suggesties van een zwart bord af te lezen.

Wij kozen voor de lunch aan 15 euro. Een soep met boleten en kastanjes opende de dans. Zonder room, waardoor we alle gelegenheid kregen om stil te staan bij de twee basis-ingrediënten die harmonieus de basis van geroosterde noten bespeelden. Het hoofdgerecht droeg diezelfde puurheid uit: de spaghetti met schelpdieren was al dente gegaard, en combineerde look, olijfolie en gejodeerde toetsen van de schelpdieren. Wat zou je nog meer kunnen vragen? Vooral geen parmezaan, de bazin lacht niet met cultuurbarbaren.

open: ma > za: 12.00 > 15.00

0498 88 87 86

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni