R1402 Noordzee

Resto: Noordzee / Mer du Nord Fishbar

Karolien Merchiers
© Agenda Magazine
12/11/2013

Ooit was viswinkel Noordzee een goed bewaard geheim onder vierkant bebrilde Dansaert-bewoners, maar inmiddels is het huis uitgegroeid (ook in de letterlijke zin) tot een van Brussels bekendste viswinkels annex degustatieplekken.

Nu kunnen ook de internationale Brusselaars meegenieten van het lekkers uit onze zee, want amper drie weken geleden opende Noordzee een bijhuis aan het Luxemburgplein, in het hartje van de Europese wijk. Geen viswinkel hier, louter een plek waar je broodjes kunt bestellen of ter plekke aan hoge tafels kunt genieten van de heerlijke hapjes die over de toonbank komen.

Het is nu al een overdonderend succes, en terecht: geprangd tussen een stel Duitsers en twee Italiaanse dames lieten we een heel assortiment bordjes aanrukken: een stel garnalenkroketten (€8 per stuk), een bord gefrituurde inktvisringen (€5), een stuk zwaardvis a la plancha met een mediterraan sausje (€9), enkele coquilles (€2,50 per stuk), mét oranje lijfje zoals vroeger en geserveerd met gestoofd witloof, een bord bouchot-mosselen (€6) en een bord zeemessen (€6), een delicatesse die vrij moeilijk vers te vinden is.

De individuele prijzen lijken niet min, maar uiteindelijk betaalden we een redelijke 50 euro voor een overvloedige maaltijd voor twee personen, inclusief water en een lekker glas witte wijn. Elk hapje op zich was heerlijk vers en lekker gekruid. Wel een goede tip: wie uitgebreid maar rustig wil eten, kan maar beter zijn maaltijd in etappes bestellen, want wij kregen onze bestelde gerechten aan hoog tempo na elkaar geserveerd, zodat sommige borden al begonnen af te koelen voor we eraan begonnen. Binnenkort worden er warmtestralers geplaatst op het terras, maar voor koukleumen is er een zaaltje op de eerste etage. Al zal daar op donderdagavond maar weinig volk zitten, want dan worden de straten afgesloten en kunnen de euro-aperitievers een garnaaltje mee komen prikken op de tonen van een dj.

open: ma > wo: 8 > 20.00 / do: 8 > 22.00 / vr: 8 > 18.00

02 280 05 00

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni