R1430 MoMo

Momo is een nieuw Tibetaans lunchadres dat enkele maanden geleden de deuren opende in de buurt rond de Louizalaan. Het is een lumineuze en modern ingerichte zaak die mijlenver staat van het zweverige imago dat velen associëren met Tibetaanse restaurants.

Zowel druk werkende als druk shoppende mensen kunnen hier genieten van een snelle maar ultragezonde hap, die bovendien ook nog eens erg lekker is én ethisch verantwoord. Zogoed als alle ingrediënten zijn immers biologisch en fair trade, vertelde zaakvoerster Lhamo Svaluto ons, behalve het meel – want met biologisch meel valt blijkbaar écht geen Tibetaanse pasta te draaien. De vedette op de menukaart is de momo – een soort uit de kluiten gewassen tortellini, gevuld met de meest diverse combinaties van groenten of vlees, zoals bijvoorbeeld shiitake met pompoen, tofu met spinazie, aardappel met mozzarella of een mengeling van runder- en varkensgehakt.

De momo’s worden gegaard in een stoomoven en geserveerd in een bakje voor 5 euro per portie. Een alternatief zijn de kleine en grote maaltijdsoepen met kleine ravioli (€7 of €12) en porties groenten (€5). Wij combineerden alles in de lunchformule, die voor slechts 10 euro een oogstrelende combinatie biedt van een soepje, een portie momo’s, sojasaus en heel licht gestoomde groenten (wortel, zoete aardappel, broccoli, pastinaak, bieten, snijbonen en asperges), besprenkeld met sesam- en anijszaadjes en andere specerijen.

De portie lijkt op het eerste gezicht nogal klein, maar we kunnen u verzekeren dat u dankzij de solide momo’s vlot standhoudt tot de avond. Het enige minpunt is dat de momo’s nogal snel uitdampen en dus droog worden als u ze niet snel genoeg opeet. Koffie achteraf moet u helaas verderop in de straat zoeken, maar Momo heeft wel een assortiment Tibetaanse theesoorten voor wie nog even wil verteren. Laat dus die hamburgertent voor wat ze is, hier bent u ook in een wip bediend en u zult tien jaar langer leven.

open: di > vr: 12 > 14.30 + do > za: 18 > 21.30

02 522 09 68

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni