R1406 L'ancienne Poissonnerie c Saskia Vanderstichele

Resto: l'Ancienne Poissonnerie

Karolien Merchiers
© Agenda Magazine
13/12/2013

Het prachtige art-nouveauraamwerk en het al even indrukwekkende tegelwerk dat door de grote ramen tot op straat te bewonderen valt, maken van L'Ancienne Poissonnerie een prachtige plek om te zitten. Toch zijn de meningen verdeeld over dit pareltje: ze gaan van 'vaste waarde' en 'fantastisch restaurant' tot 'norse, onvriendelijke bediening' en 'slechte prijs-kwaliteitsverhouding'.

Voldoende dus om onze nieuwsgierigheid te prikkelen en zelf op onderzoek uit te trekken. We namen plaats naast een ietwat uitbundige kerstverlichting met rendieren, die alles wel in een gezellig licht deed baden.

De (Italiaanse) kaart is zeer aantrekkelijk, met klassiekers én verfrissende ideeën zoals een carpaccio van zeeduivel met olijven, kappertjes en ansjovis (€17,50) of een pasta met pecorino met zwarte peper, tonijneitjes en cirtroenparfum (€17,50). Wij startten met een bordje scampi's met peer en gorgonzola (€16,50), verwerkt in een lekker sausje dat de zoete stukjes peer perfect wist te combineren met de zilte kaas. De gegrilde geitenkaasjes (€12,50) aan de overkant van de tafel manifesteerden zich als één grote schijf, op een bedje van verrassend gekoelde gegrilde aubergines. Lekker, maar niet helemaal wat de kaart ons beloofde.

Vervolgens kozen we voor een mals stuk kalfsescalope met porcini-paddenstoelen en truffel (€20), die truffelólie bleek te zijn, maar wel smakelijk was. We eindigden met een sabayon (€8), die zoals het hoort à la minute bereid werd, maar iets té schuimig en licht uitviel, alsof we in een bierkraag hapten. Het restaurant gaat er prat op pure Italiaanse gastronomie te brengen, maar Franse geitenkaas, Belgisch witloof en speculaasijs zijn bezwaarlijk authentiek Italiaans te noemen. Dat neemt niet weg dat we prima gegeten hebben, en het siert de chef dat hij zich laat inspireren door onze streekproducten. En de bediening, die viel best mee.

open: ma > vr: 12 > 15.00 & 19 > 23.00 + za: 19 > 23.00

02 502 75 05

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni