R1420 La marmite du monde

Resto: La marmite du monde

Karolien Merchiers
© Agenda Magazine
01/04/2014

Minder dan twee maanden geleden opende La Marmite du Monde zijn deuren aan de voet van de Sint-Bonifaaskerk, in het hart van het gelijknamige, ultragezellige restaurantbuurtje. Met het veelbelovende onderschrift “Cuisine belgo-mauricienne” wist het al snel onze aandacht te trekken.

Op het eerste gezicht ziet het interieur er ook lekker eclectisch uit, met warme, tropische kleurtjes. Maar op het tweede gezicht blijkt het decor voornamelijk te bestaan uit hele collecties pastamolentjes, knoflookpersen en zwart-witfoto’s van Italiaanse voorouders, overgeërfd van het Ricotta & Parmesan-filiaal dat er voorheen zat.

Ook de menukaart lijkt eerder ‘belgo’ dan ‘mauricienne’, of eigenlijk zelfs eerder ‘italienne’ met Italiaanse charcuterie, rundercarpaccio met pesto, en tomaat-mozarella. We moesten al wat zoeken tussen de suggesties om iets Mauritiaans te vinden: een salade van inktvis ‘façon mauricienne’ (€14,50). De salade was erg lekker en fris, maar verschilde niet echt van de Franse of Italiaanse varianten die we eerder al aten.

Ook bij de hoofdgerechten was het zoeken naar iets exotisch tussen de gegrilde zalm, entrecote, ossobuco en een resem pastagerechten. We vonden uiteindelijk een stoofpotje van lam met erwtjes en cotomili – een plaatselijke variant op koriander (€19,50). Het vlees was een beetje taai (want opgewarmd), maar de saus was erg lekker. De ongekruide witte kleefrijst met gekookte groenten was saai. En de minuscule snippers cotomili waar we zo nieuwsgierig naar waren, hadden totaal geen smaak en konden evengoed ontdooide, gemalen peterselie zijn.

De desserts waren ook al helemaal on-Mauritiaans, met een crème brûlée, een moelleux en andere doodoeners. Ons dessert, een île flottante, bleek helaas ook niet à la minute bereid.

Chef Deven Chellen belooft beterschap: binnenkort zal de kaart helemaal veranderen, en wordt er een happy hour ingevoerd met exotische cocktails en rum. Het enthousiasme is groot, misschien wordt dit nog wel wat. Maar in afwachting gaan we onze kaaskroketten bij de buren eten.

gesloten: zaterdag en zondagmiddag

02 502 00 08

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni