Resto: The Dominican Grand Lounge

Karolien Merchiers
© Agenda Magazine
28/08/2014

Meestal lopen we in een grote boog om hotelrestaurants heen, maar af en toe is er toch eentje dat ertussenuit springt en waar het ook als local fijn toeven is. De Grand Lounge van The Dominican is er zo eentje.

Te midden van gedempte stemmen van over de hele wereld zit je er in comfortabele fluwelen kuipzeteltjes, met zicht op de prachtige binnentuin waar de ter ziele gegane vijgenboom van café Dada inmiddels is herrezen in de vorm van een jeugdiger exemplaar. De hoge plafonds, warm gekleurde gordijnen en wel drie meter hoge vazen geven het interieur een heerlijk somptueuze en ietwat decadente uitstraling. Ook de bediening gebeurt erg vriendelijk en professioneel.

Jammer genoeg werd deze lijn niet helemaal doorgetrokken op het bord: onze rillette van gerookte makreel met een coulis van rode vruchten (€16) werd zo koel geserveerd dat de smeuïgheid volledig verloren ging. Maar hij had wel die o zo lekkere gerookte smaak – zonder de scherpe vissmaak die mensen soms wat huiverachtig maakt voor makreel – die heerlijk mengde met de rodevruchtensmaken. De gazpacho (€9,50) aan de andere kant van de tafel was wel een voltreffer, met een rijk aroma van tomaten, paprika, look en olijfolie.

Van ons hoofdgerecht kregen we het warm noch koud: onze lamsribbetjes (€23) waren perfect gekruid en gegaard op de barbecue, maar werden vergezeld door een weinig boeiend slaatje dat we bovendien herkenden van bij het voorgerecht. Niets wat je niet op een doordeweeks barbecuefeestje kunt vinden dus. Hetzelfde gold voor het nagerecht: we kozen een chocolademoelleux met ijs van groene thee (€9,50) om te zien of de chef wel wakker was, maar kregen een warm chocoladecakeje met een bolletje ijs en een toefje slagroom. Doorsneebrasseriekost eigenlijk, en dat is wel jammer voor deze prijs. Hopelijk is de chef snel uitgeslapen, want we zouden hier best wel graag nog eens komen loungen.

open: ma > vr van 6.30 > 22.30 - weekend van 7.00 > 22.30

02 203 08 08

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni