R1431 Dikkenek
© Saskia Vanderstichele

Wat hadden we graag de loftrompet gestoken over Dikkenek! Op het eerste gezicht lijkt dit resto alles mee te hebben. Terwijl de plek het prima zou doen als eenvoudige wijnbar, beklemtoont de belettering op het raam dat het om 'bistronomie' gaat.

Op het eerste gezicht lijkt dit resto – een typische oude Brusselse kroeg die weer tot leven is gewekt in een eerbetoon aan de gelijknamige cultfilm met François Damiens – alles mee te hebben: de setting met de biljarttafel, het seventiesbehang, de oude neon en authentieke barkrukken is om van te smullen. Dikkenek biedt bovendien de beste natuurwijnen in België aan, of tenminste toch in Brussel: René Mosse, Pascal Simonutti, Antoine Arena, ze zijn er allemaal. Helaas is dat ook het probleem: terwijl de plek het prima zou doen als eenvoudige wijnbar, beklemtoont de belettering op het raam dat het om 'bistronomie' gaat.

Het handvol gerechten van de dag staat opgelijst op een bord. Als voorgerecht kozen we cebo-ham (€8), afkomstig van Iberische varkens die gekweekt worden op een dieet van groente en graan. Die was goed. Net als de tonijnfilet met olijfolie (€7,50), die werd geserveerd met veel koriander en ajuin. De rigatoni daarentegen stelden teleur, ondanks het feit dat ze waren bereid met eersteklas basilicum, smakelijke Italiaanse worsten met venkel en een tomatensaus die zoet en zuur perfect in balans hield.

Ofwel was de pasta gemaakt van hard graan en was hij fout gekookt, ofwel waren deze rigatoni een soort gnocchi – vandaar de textuur – en had dat vermeld moeten worden. Het resultaat was halfslachtig en gaf de indruk dat er geen kok maar een vacuümverpakking aan te pas was gekomen. Ook al kostte dit gerecht slechts 9 euro, dit was de 'bistronomie' onwaardig. Gelukkig konden we ons troosten met een bijzonder fruitige Hurluberlu 2012, een Saint-Nicolas de Bourgueil van Sébastien David. De bediening tenslotte was extreem vriendelijk maar onbeholpen, zonder baas die het overzicht behield. Driewerf helaas.

open: ma > wo van 10.30 > 22.00 + do & vr van 10.30 > 0.00 + za van 16.00 > 0.00

02 374 47 19

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni